Нинішньої зими на Дніпропетровщині очікується поява нового для регіону вірусу ГРВІ. З початку року захворюваність стосовно цієї групи порівняно з торішніми показниками зросла на третину. Про це заявив начальник Головного управління Держсанепідемслужби України в області Андрій Кондратьєв.
За його даними, якщо порівнювати аналогічні періоди минулого і нинішнього років, то торік було зареєстровано 6,8 тисячі хворих, цьогоріч — на дві тисячі більше. Водночас посадовець вважає, що щеплювальна кампанія, яку проводить СЕС для дикретованих категорій населення, пройшла успішно, нею було охоплено 80 відсотків громадян.
У СЕС звернули увагу на те, що переселенці, котрі приїхали в область зі сходу України, приховують власні захворювання. Наприклад, було виявлено п’ять випадків туберкульозу в громадян, що прибули з Донбасу і не заявили про свою недугу. Тому пріоритетним завданням служби на перший квартал названа робота з переселенцями.
— У них мало документів, не в усіх є щеплювальні карти, — розповів Андрій Кондратьєв. — Іноді громадяни приховують інформацію про свої захворювання. Це стосується особливо небезпечних інфекцій.
— У зв’язку з великою кількістю снігу, що випав, і, як наслідок, збоями з вивезенням сміття, а також унаслідок відлиги є загроза розмноження хвороботворних мікробів, — підкреслюють у СЕС.
Дніпропетровська область.