На першій сесії новообраного Студентського парламенту Вінниччини головою вдруге обрано студента Національного медичного університету імені Пирогова Дмитра Слободянюка. Посаду заступника доручили студенту Державного педагогічного університету імені Коцюбинського Євгену Власюку.

Особливістю нинішніх виборів є те, що у 2011-му збільшено кількість депутатських місць. Загалом у листопаді—грудні депутатами обрано 62 студенти з усіх вищих навчальних закладів І—ІV рівнів акредитації Вінниччини. Кожен кандидат у депутати ішов на вибори зі своєю командою із п’яти осіб. Їхні прізвища вносили у бюлетені, щоб виборці знали, на кого опиратиметься в роботі депутат, якщо його оберуть. Надалі члени команди працюватимуть у нього помічниками, а також входитимуть до складу комісій Студпарламенту.

Уся робота базується на громадських засадах. Голова Студпарламенту на таких само засадах виконуватиме ще й обов’язки помічника голови облдержадміністрації.

— Надалі працюватимемо пліч-о-пліч, — зазначив голова Вінницької облради Сергій Татусяк, який взяв участь у першому зібранні студентських парламентаріїв. За його словами, депутати будуть закріплені за постійними комісіями обласної ради, братимуть участь у їх роботі.

Голова облради закликав студентських активістів долучитися до розробки одного з найважливіших документів — Стратегії розвитку Вінниччини на період до 2020 року. «Декому з вас у недалекому майбутньому доведеться безпосередньо брати участь у виконанні такого документа», — каже Сергій Татусяк. Суперечливі питання студентам порадили вирішувати не на мітингах, а під час дискусій за «круглим столом». Без злагодженої роботи годі сподіватися на успіх.

 

Вінницька область.