У Кременчуцькому парку Миру врочисто відкрили Алею Героїв Соціалістичної праці. Тут встановлено меморіальні дошки двічі Герою Радянського Союзу, льотчику-космонавту СРСР Олексію Леонову, який навчався у Кременчуцькому льотному училищі цивільної авіації, та восьми Героям Соціалістичної праці, які працювали на підприємствах Кременчука.
На відкриття були запрошені ветерани КрАЗу, Крюківського вагонобудівного заводу, інших підприємств, на яких працювали Герої праці. Прийшли учні шкіл та ПТУ, які беруть участь у реалізації проекту «До всіх вершин життя приводить праця!», спрямованого на вивчення історії життя та трудових досягнень Героїв праці у школах і професійно-технічних навчальних закладах району.
Ініціатор проекту Володимир Коваленко, який уже 22 роки очолює Автозаводську райраду Кременчука, впевнений, що це сприятиме підвищенню престижу робітничих професій, поваги до праці. Він запевняє, що така алея є унікальною, нічого подібного немає в жодному іншому українському місті.
— Сам Кременчук в цьому плані унікальний, — каже Володимир Миколайович. — Адже всі ці вісім Героїв Соціалістичної праці мешкали саме в нашому Автозаводському районі, четверо з них працювали на автомобільному заводі. Наведу вам і такий приклад. Нинішній голова правління АТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько — син Івана Митрофановича Приходька, колишнього директора КрАЗу і теж Героя соцпраці. Ось вам зв’язок поколінь! Мало хто знає, але й нині Кременчук входить до десятки міст України, де найбільше випускається продукції на одного жителя. Тож, як кажуть, є де розвернутися працьовитій людині!
В рамках проекту планують створити в навчальних закладах району дослідницькі загони, які вивчатимуть життя героїв-трударів.
Полтавська область.