У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
131

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1На Кіровоградщині перевіряють громади на доступність для людей з інвалідністю 621
-
2В Івано-Франківській області стартує проєкт підтримки ягідного бізнесу «RE:BERRY» 335
-
3Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо фінансування харчування учнів закладів загальної середньої освіти 322
-
4Застосунок «Пенсійний фонд України»: електронний помічник, який завжди поруч 299
-
5Оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів щодо пільгової іпотечної допомоги для ВПО та осіб з прифронтових територій 276

