У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
131
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Тернопільщина продовжує зариблення річки Серет у межах програми розвитку рибного господарства 1999
-
2Кабінет міністрів України уточнив правила бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації 209
-
3Кабмін ухвалив розпорядження щодо стабілізації електропостачання в осінньо-зимовий період 2025/26 року 63
-
4День Сухопутних військ України 62
-
5На Чернігівщині масштабують проєкт «Пліч-о-пліч: згуртовані громади» 48

