У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
129

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 485
-
2Одеська область рухається до сталого розвитку разом із французькими партнерами 400
-
3З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 84
-
4У 2025 році збережено розмір грошової виплати ветеранам війни до Дня Незалежності України 72
-
5Парламенти світу об'єднуються для підтримки України та протидії військовим загрозам в майбутньому 51