У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
131

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Уряд схвалив Бюджетну декларацію на 2026-2028 роки 255
-
2День кримськотатарського прапора 142
-
3Кабмін затвердив нові Правила надання та отримання електронних комунікаційних послуг 93
-
4Вшанування пам’яті жертв катувань у всьому світі 65
-
5Уряд визначив особливості застосування статті 40 Закону про Держбюджет на 2025 рік 58

