На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
123

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Уряд затвердив розподіл субвенції на доплати вчителям у 2025 році 363
-
2Опубліковано Закон України № 4560-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення повноважень Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури» 176
-
3Зима чи літо: Особливості риболовлі в різні пори року 164
-
4Кабмін вніс зміни до порядку ведення військового обліку та призову під час мобілізації 111
-
5V Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?» 69

