На Вінниччині на шести працюючих цукрозаводах уже виробили 110 тисяч тонн солодких кристалів з буряків нового врожаю. «Нинішній урожай цукристих майже повністю переробляють «з коліс», — наголосили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Із 800 тисяч тонн викопаних коренів на переробку доставили 750 тисяч. Такий метод дає можливість максимально зберегти вміст цукру, бо корені не в’януть у кагатах, відповідно, забезпечити кращий результат».
До речі, корінці нинішнього року з високим показником цукристості — 17—18 відсотків. Середня врожайність буряків — 490 центнерів з гектара, це майже на сто центнерів більше, ніж торік. За прогнозами фахівців, вінницькі цукровари планують отримати понад 400 тисяч тонн солодких кристалів, торік виробили 320 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.
122

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Кабмін передає Пенсійному фонду повноваження з надання державної соціальної допомоги 380
-
2Уряд затвердив зміни до постанови щодо оплати праці держслужбовців у 2025 році 145
-
3Кабінет Міністрів України ухвалив кадрові рішення у сфері охорони здоров’я, транспорту та безпеки 119
-
4Кабінет Міністрів затвердив Порядок звірки, верифікації та співставлення реєстрових даних 113
-
5На Одещині розпочались жнива 2025: аграрії збирають ячмінь та горох 54

