Один із кращих кухарів міста Березне, що на Рівненщині, Андрій Зейдюк (на знімку) люб’язно поділився з нашими читачами рецептом «балабеників».
Продукти для фаршу: 1,5 кг філе минтая чи хека, 300 г підчеревини, 3 цибулини, 70 г вершкового масла, 70 г майонезу, 100 г булки, розмоченої в молоці, 3—4 яйця, сіль і перець за смаком.
Філе минтая чи хека перекручуємо на м’ясорубці, додаємо підчеревину, смажену цибулю, білий хліб чи булку, вимочену в молоці, вершкове масло, майонез, сіль і перець за смаком, яйця.
Готуємо начинку для «балабеників», до якої входять: смажені білі гриби (можна замінити печерицями) та цибуля, варене яйце, подрібнене на терці, а також сіль і перець за смаком. Із фаршу формуємо кружальця, всередину яких загортаємо начинку, формуємо їх у вигляді тюфтельок, обкачуємо у борошні, обсмажуємо в олії.
Підливу готуємо з цибулі, підсмаженої до золотавого кольору, борошна, сметани, бульйону (можна замінити кип’яченою водою). Все це посолити та поперчити за смаком, додати кріп.
Коли підлива закипить, покласти в неї «балабеники» і тушкувати їх на маленькому вогні 10—15 хвилин.
Записала Олександра ЮРКОВА.
Фото автора.