Моїм дітям та хрещеникам дуже подобається домашній київський торт, який обов’язково печу для них на свята. Простий у приготуванні, смачний та поживний, він завжди має успіх серед малечі. Можливо, його рецепт стане у нагоді й іншим господиням.

Узяти 3 яйця і відділити жовтки від білків. Білки одразу поставити в холодильник. Три жовтки змішати з неповною склянкою цукру, додати 4 ст. ложки сметани, борошна — скільки візьме, 2 ч. л. амоніаку (або розпушувача). Вимісити тісто і накрити його серветкою. Дістати 3 білки з холодильника, змішати зі склянкою цукру, збити до густої піни. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо тонкі коржі. На деко, змащене олією, викладаємо корж. Зверху змазуємо його білковою піною, посипаємо арахісом. Випікати 10—15 хвилин за температури 180—200°С. Готові коржі перемазуємо сметанним кремом (сметана, збита з цукром). Зверху посипаємо подрібненим арахісом, можна прикрасити фруктами.

с. Бродівське 

Острозького району 

Рівненської області.

Мал. Миколи КАПУСТИ.