За підсумками минулого року на Чернігівщині індекс виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів становив 102,4%. Про це повідомила начальник відділу харчової та переробної промисловості Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Галина Сич. За її словами, таких результатів вдалося досягти передусім за рахунок зростання виробництва з перероблення і консервування овочів та фруктів в 1,8 разу, крохмалю і крохмалепродуктів — у 1,3 разу, а також виробництва нерафінованої олії та жирів, солоду та пива. Збільшено обсяги випуску м’яса яловичини та телятини свіжої і охолодженої, рибних продуктів, вершків, молока обробленого рідкого, масла вершкового, кисломолочних продуктів, сухого молока, круп та інших продуктів. Загалом у харчопереробну галузь Придесення за рік залучено 78,1 млн. грн. інвестицій, з яких 20,9 млн. грн. вкладено у розвиток молокопереробної галузі.
Економіка
50
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День місцевого самоврядування в Україні 172
-
2Кабінет міністрів України уточнив правила бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації 146
-
3Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду та вшанування їхньої людської гідності 86
-
4День Сухопутних військ України 58
-
5Кабмін ухвалив розпорядження щодо стабілізації електропостачання в осінньо-зимовий період 2025/26 року 47

