Озимина на Житомирщині перезимувала краще, ніж у степових регіонах. Зі 150 тисяч гектарів зернових, засіяних в господарствах області минулої осені, прогнозується можливий пересів 7,3 тисячі гектарів. Гірша ситуація — з озимим ріпаком. З 27 тисяч гектарів доведеться пересівати 3,7 тисячі. На полях, де озимі культури не витримали зими, вирощуватимуть сою та кукурудзу на зерно. Качанистою в сільгосппідприємствах намічено засіяти 128 тис. га — на чотири тисячі гектарів більше торішнього, а соєю — понад 42 тисячі гектарів — теж зростання. А от картопля залишається «королевою» селянських городів. Сільгосппідприємства відводять під неї цієї весни лише шість тисяч гектарів, інформує наш власкор Олексій КАВУН.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1День прикордонника України 486
-
2Одеська область рухається до сталого розвитку разом із французькими партнерами 426
-
3З переліку культурної спадщини Чернігівщини виключено 144 об’єкти 84
-
4У 2025 році збережено розмір грошової виплати ветеранам війни до Дня Незалежності України 83
-
5Парламенти світу об'єднуються для підтримки України та протидії військовим загрозам в майбутньому 53