Науковці столичного Інституту екології людини досліджували воду в пляшці до та після кип’ятіння у СВЧ-печі. «Хвилі цілком змінюють структуру молекул. Вода стає мертвою і не придатною для людини, — стверджує директор інституту Михайло Курик. — Мікрохвилі створено штучно, тож вони мають енергетику, не сумісну з природою. Тому японці, коли готують на кухні, виганяють звідти жінок. Бо техногенне поле діє й зовні. Захисту від шкідливих вібрацій печей ще не придумали».
У мікрохвильовці вода з продуктів випаровується, тому молекули стають агресивні.
Експерт зазначає: «Особливо страшно, коли готують їжу із супермаркету, яка здебільшого ненатуральна. У продуктах штучна основа — ніхто не знає, як вона змінюватиметься під впливом високих частот».
Якщо здорова доросла людина постійно готує їжу в мікрохвильовці, вона згодом захворіє, застерігає Gazeta. ua. Матиме спотворену структуру води в організмі, яка не відновиться. Негативна енергетика із продуктів провокує рак шлунка, кишківника, крові. Порушується склад крові та лімфи, виникає імунодефіцит. Крім того, зменшується вироблення статевих гормонів.
«Але розігрівати їжу можна, це нешкідливо, бо істотних змін у ній не відбувається, — зауважує науковець.