Про це заступник Міністра Тарас Висоцький повідомив під час відкриття заводу з переробки рибної продукції ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат».

«Маємо честь відкрити найбільший у Східній Європі завод із переробки риби. Це не просто виробничий об’єкт — це стратегічний крок у розвитку національної аквакультури. Ми не лише інвестуємо в переробку, а й змінюємо підхід: від вирощування до того, як донести до споживача якісну, безпечну й смачну кінцеву продукцію. Завдяки сучасним технологіям ми вдосконалюємо рецептуру та прагнемо змінити культуру споживання рибної продукції в нашій країні», — зазначив Тарас Висоцький.

Заступник Міністра також повідомив, що Міністерство й надалі працює над впровадженням культури споживання українцями риби вітчизняного виробництва, зокрема, продовжуються закупівлі риби на аукціонах на платформі Prozorro.Продажі для військовослужбовців ЗСУ, закладів пенітенціарної системи, правоохоронних органів та ін.

Довідково: ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» засноване у 1994 році. Спеціалізується на вирощуванні прісноводної риби та її переробці для українського ринку. Новий виробничий комплекс площею 6 800 м² повністю відповідає міжнародним стандартам якості й може переробляти до 25 тонн сировини та випускати 12,5 тонн готової продукції щодня. Завод інтегрував міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволяє підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, але й вийти на експорт.

За матеріалами Міністерства економіки, довкілля і сільського господарства України.