На четвертій сесії Івано-Франківської обласної ради шостого скликання прийнято рішення «Про відзначення в області 20-ї річниці незалежності України». Відповідне розпорядження раніше підписав голова ОДА Михайло Вишиванюк. Щоб не було двох організаційних комітетів і планів заходів, голові ОДА рекомендовано привести своє розпорядження у відповідність до депутатського рішення. 
Організаційний комітет з підготовки та святкування в області 20-ї річниці незалежності України, Дня Державного прапора України та 20-ї річниці Всеукраїнського референдуму з питань проголошення незалежності України 
1 грудня 1991 року на правах співголів очолили голова обласної ради Олександр Сич і голова ОДА Михайло Вишиванюк. З промовою на урочистостях з нагоди святкування 20-ї річниці незалежності України депутати доручили виступити Олександру Сичу, який, нагадаємо, є головою обласної організації ВО «Свобода».
Обранці довго сперечалися щодо запропонованого складу організаційного комітету, пропонуючи включити туди людей, безпосередньо причетних до проголошення незалежності і національних процесів. Однак, врешті-решт, затвердили той склад, який напрацювали постійні депутатські комісії. Не всі залишилися цим задоволені. За словами депутата обласної ради голови ГО «Школа лідерів» Володимира Олійника, до складу оргкомітету увійшли 22 керівники обласного або міського рівня і лише чотири представники громадськості. Щодо плану заходів, то, на його думку, можна очікувати, що святкування 20-ї річниці незалежності влада «знову перетворить на демагогію і жалобні плачі». Депутат пропонував включити до переліку заходів великий концерт сучасної музики за участю місцевих артистів і музикантів, які нерідко нарікають, що вони мало задіяні в урочистостях. Але позиція депутата Юрія Романюка відносно того, що артисти хоч раз можуть поспівати за Україну безплатно, а не за бюджетні кошти, видалася обранцям переконливішою.
Івано-Франківськ.