Прокуратурою Київської області направлено до суду кримінальну справу щодо мешканця столиці. Громадянин К. задля отримання незаконного відшкодування з державного бюджету податку на додану вартість та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах реально діючими підприємствами організував злочинну групу. До неї увійшло два десятки жителів Києва, Волинської, Одеської та Хмельницької областей. Махінатори створювали видимість здійснення операцій з купівлі-продажу ветеринарних препаратів, використовуючи фіктивні підприємства та підробляючи офіційні документи.
Досудовим слідством встановлено, що учасники угруповання упродовж 2006—2007 років отримали незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету на суму 52 мільйони 500 тисяч гривень.
Зазначена злочинна група намагалась отримати незаконне відшкодування ПДВ ще на майже 135 мільйонів гривень, однак цим спробам запобігли працівники правоохоронних органів.
Крім того, махінаторам досудовим слідством інкриміновано ухилення від сплати податків на суму майже 360 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба прокурора Київської області.