Співробітники пункту пропуску «Бориспіль» перешкодили спробі незаконного перевезення через кордон коштовного каміння вартістю понад 100 тисяч доларів. Як повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Держкордонслужби України, контрабанду віз наш 43-літній співвітчизник, про можливу протиправну діяльність якого співробітники Держкордонслужби СБУ довідалися завчасно. Коли чоловік прибув до України з Амстердама, прикордонники ініціювали спільну з працівниками митниці поглиблену перевірку його речей.
У багажі мандрівника оглядова група виявила 8 запаяних пакетів з коштовним камінням загальною вагою 2500 каратів. За попередньою оцінкою експерта-гемолога, каміння коштує приблизно 100—125 тисяч доларів. Точну суму буде названо після ретельнішої експертизи.
Оскільки правоохоронні органи мали інформацію про те, що контрабандист може також бути причетний до контрабанди наркотиків, на експертизу відправили і таблетки та пакети з кавою, що їх він привіз із собою з Голландії. Після одержання результатів співробітники СБУ вирішуватимуть питання про порушення стосовно затриманого кримінальної справи.