Пряме президентське правління може бути введене в селі Козин Обухівського району Київської області.
Такий варіант виходу з конфлікту між сільським головою і депутатами сільради запропонував глава Київської облдержадміністрації Євген Жовтяк.
У неділю в Козині планувалася сесія сільради. Мали прийняти бюджет—2005. Однак сесія не відбулася через розбіжності в думках про її... порядковий номер. Козинський голова Валентина Горобець вважає, що збори повинні відбуватись під № 31, депутати наполягають на 39-му. Справа в тім, що на 32-й і 36-й сесіях, легітимність яких оспорює Горобець, було вирішено усунути її з посади. В залі зібралося більше двохсот жителів села, що підтримують протиборчі сторони, і сесія, не без участі голови, перетворилася на банальний обмін докорами.
Президентська комісія з врегулювання конфлікту запропонувала сторонам свій проект рішення. За сценарієм комісії, і депутати, і голова складають із себе повноваження і звертаються до глави держави з проханням про призначення власного представника для керування селом, а в парламент — про визначення термінів дострокових виборів голови й депутатського корпусу. Сільрада Козина з пропозицією згодилася. Валентина Горобець від коментарів відмовилася. Наступна сесія органу місцевого самоврядування призначена представником державної влади Є. Жовтяком на четверте червня. Запропоновано провести її при зачинених дверях.
Козин—Київ.
Від редакції:
Перша сесія новообраної сільської ради скликається територіальною виборчою комісією, а наступні — сільським головою. У разі немотивованої відмови сільського голови або його незмоги скликати сесію, її скликає секретар сільської ради. Сесія також може бути скликана самими депутатами відповідної ради, які становлять не менш як третину її складу, або постійною комісією ради, якщо сільський голова чи секретар сільради відмовляються скликати сесію на їх вимогу.