3 грудня — річниця від дня смерті видатного українського лікаря-травника Данила Никифоровича Зубицького. Усе своє життя Данило Зубицький присвятив лікуванню простих людей. Його ім’я стало легендою, і саме він підняв народну українську медицину на рівень професійної науки.
— Цей рік був для нашої родини складним. І пов’язано це саме з тим, що група людей, які працювали під керівництвом Данила Никифоровича, використавши немічний стан лікаря, по суті, обманом захопили його підприємство, — каже Наталя Зубицька, дружина старшого сина Данила Зубицького. — Наша родина заявила на всіх рівнях, що сьогодні під прізвищем Зубицьких готують ліки і приймають людей нефахівці... Проте майже рік справжні лікарі з родини Зубицьких, які успадкували справу й знання знаного травника, фактично не мають змоги приймати і лікувати людей. У нас є дуже багато заяв від пацієнтів, які звертаються із скаргами, що ліки не допомагають або навіть завдають певної шкоди здоров’ю.
Олександр Данилович Зубицький відкрив свій прийом на проспекті Перемоги, в аптеці Данила Никифоровича. Він отримав ліцензію на індивідуальне лікування, має дві освіти — медичну і фармацевтичну, а отже, і право оглянути хворого, поставити діагноз, приготувати ліки, спостерігати за перебігом захворювання, за тим, як настає одужання.
З ранньої весни наша родина плідно працює над заготівлею трав. Поки що основи виробництва ми не маємо, але індивідуальний підбір лікування і трав, виготовлення препаратів — це в нас, звичайно, є. Таємницями рецептів сім’я володіє повною мірою. Ще за радянських часів, коли аптека тільки-но відкрилася, перші три свідоцтва на хоалізін, улькагастрон і панкріан отримав Олександр Данилович із батьком. Маю сказати, що ці препарати сьогодні фальсифікуються. Я сама була свідком, коли на прийом до так званих послідовників справи Зубицького прийшла бабуся з тяжкою формою цукрового діабету, а їй призначили лікувати остеохондроз!

3 грудня ми плануємо провести мітинг пам’яті Данила Зубицького — біля стін фітоклініки, яку нині захоплено. Хочу звернутися до всіх, хто знав і шанував Данила Никифоровича, щоб прийшли нас підтримати.