Вечірнє засідання 16 листопада
Розпочато розгляд законопроектів, що передбачають зміни до Земельного кодексу України задля збереження особливо цінних земель. Точніше сказати, їх решток, бо, як зауважив головуючий на засіданні Володимир Литвин, закони дуже гарні, але запізнилися на років п’ять, адже, мабуть, усі такі землі вже розібрані у приватну власність.
З двох представлених законопроектів — урядового і депутатського — парламентарії підтримали саме депутатський. Його автор — Володимир Шкляр окрім передбачених для збереження земель у межах населених пунктів Криму включив і ті, що знаходяться у прибережній захисній смузі вздовж Азовського моря, а також землі в межах міста Києва, зайняті прибережними захисними смугами вздовж Дніпра, Десни, Десенки і навколо великих озер, водосховищ та водойм. Документ парламентарія передбачає також і врегулювання питань вилучення особливо цінних земель сільгосппризначення для несільськогосподарських потреб, зміни цільового призначення найдорожчої земельки.
Такої само думки про законопроект В. Шкляра і два профільні парламентські комітети — з питань аграрної політики та земельних відносин, а також з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Однак набрати належну кількість голосів для прийняття депутатського законопроекту за основу спочатку не вдавалося. 
Представники «Нашої України» обіцяли, що в разі зміни нинішньої влади після 21 листопада «багато цих питань доведеться просто переглядати». 
Адаму Мартинюку, який вів засідання, довелося вдатися до кількох варіантів голосувань, і врешті-решт законопроект В. Шкляра набрав 243 голоси «за» (нуль голосів дали «Регіони України», «Союз» та «Демініціативи»).
Більшість парламентаріїв також проглосувала за прийняття змін до Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» (щодо оплати праці керівних працівників департаментів), а також до Закону «Про Державний бюджет України на 2004 рік». Останній особливо актуальний, адже передбачає вирішення проблеми фінансування заходів для завершення виборів Президента України.
За основу прийнято низку законодавчих документів, що передбачають зміни з приводу відповідальності громадян та посадових осіб у виконавчому провадженні, зокрема, «злісних аліментщиків», за порушення законодавства про закупівлю товарів тощо. Попередньо схвалено законодавчі зміни до процедури створення та діяльності об’єднань громадян, обов’язкової профілактики хворих на туберкульоз, фінансування державних закладів охорони здоров’я. Кілька законопроектів було відхилено.