Плавання. На Олімпійських іграх, які вже незабаром стартують в Афінах, перед збірною України поставлено конкретне завдання — вибороти шість нагород (по дві золоті, срібні та бронзові медалі). Нагадаємо, що на попередній Олімпіаді в Сіднеї українці порадували двома золотими і двома срібними медалями. Про це заявив перший віце-президент Федерації плавання України Андрій Власков. Зокрема, він зазначив, що кожен з українських плавців налаштований на максимальний результат.
— На кого покладаєте найбільші надії?
— Звичайно, особливо розраховуємо на Яну Клочкову, Олега Лісогора, Андрія Сердинова. Сподіваємося, що покажуть себе й молоді спортсмени. Не скидаємо з рахунку Ігоря Червинського та Дениса Силантьєва.
— Чи були проблеми у період підготовки олімпійців до головного старту чотириріччя?
— Головне, що обійшлося без фінансових збоїв. Тому, здається, впоралися з усім запланованим стосовно тренувань і змагань.
— Коли збірна вилітає до Афін?
— Зберемося всі разом у столиці Греції 9 серпня. Змагальні дні — 14—21 серпня.
...Отже, у плавальній програмі Ігор-2004 Україну представлятимуть: Клочкова Яна, Сердинов Андрій, Єгошин Юрій, Лісогор Олег, Червинський Ігор, Димо Валерій, Ширшов В’ячеслав, Волинець Олександр, Мукомол Ольга, Бондаренко Світлана, Кокоша Максим, Сизоненко Денис, Іллічов Павло, Хникін Павло, Силантьєв Денис, Ніколайчук Володимир, Фесенко Сергій, Береснєва Ольга, Вереїтинов Дмитро, Майструк Ірина, Лапунова Олена, Зубкова Катерина, Назаренко Дмитро, Сергєєв Сергій, Амшенникова Ірина, Адвена Сергій, Самородіна Наталя.
Якщо наші спортовці перевиконають план, ми, звичайно, не заперечуватимемо.