Перші п’ятсот тонн березового соку заготовили держлісгоспи Волині. Замовлення на цей цілющий напій надійшли не лише з торговельних організацій області, а й з південних і східних регіонів України. Майже половину із запланованих до збирання 1200 тонн буде відправлено в Польщу і Канаду. Сік вироблятимуть і чисто березовий, і купажований. Тобто з добавками соку чорноплідної горобини, яблук тощо. 
Популярністю у споживачів користуються також настоянки на м’яті, шипшині, звіробої. Особливо охоче її замовляють лікувальні заклади. Як розповіла заступник генерального директора об’єднання «Волиньліс» Раїса Дюкарева, споживач знову повертається до натуральних лісових продуктів. Про це свідчить і кількість замовлень на продукцію консервних цехів, яких у держлісгоспах Волині нині вісім. Завдяки цьому й з’явилася можливість майже удвічі порівняно з 2003 роком збільшити заготівлю соку, повідомляє наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.