Биті пляшки і сліди від вогнищ спотворили дитячий майданчик, що вечорами стає місцем «стрілок» молоді. Дозвілля школярі у селищі Ворзель здебільшого проводять у барах і кафе. А ось цей майданчик за іронією долі розташований поблизу розважального комплексу. «Тренажерами» для виходу надмірної енергії і дурної сили стали потрощені гойдалки, каруселі, перекинута гірка. Про лавочки нагадують тільки ніжки.
— Деякі бари, як нарив, у селищі, — каже голова Ворзельської селищної ради Зінаїда Сотнікова. —Спочатку працювали пристойно, а згодом перетворилися на забігайлівки: малолітнім продають спиртні напої і тютюнові вироби, працюють цілу ніч. «Ми забезпечуємо дозвілля», — якось закинув один із власників кафе.
Тим часом місцевим жителям увечері страшно вийти на вулицю, були випадки, коли хлопці напідпитку били вікна.
Чому міліція не чергує для підтримання порядку в місцях скупчення молоді?
З’ясувалося, територію селища обслуговує один дільничний інспектор міліції, на якого навантаження за кількістю населення більш як удвічі перевищує встановлену норму.
— Відомо, що у дві-три години ночі у деяких кафе виникають бійки, — каже лейтенант міліції Олександр Фролов. — Вчасно прибути на місце пригоди не можу, бо не маю службової машини.
Ну закриють кафе, бари заради спокою населення. І що? Куди подітися після уроків? Адже у Ворзелі із населенням 6152 особи 1367 — молодь віком до 18 років.
— У кожному селищі Приірпіння є якийсь культурний осередок, — зауважує заступник директора ЗОШ № 5 з виховної роботи Ірина Мальцева. — А дозвілля у нашому селищі обмежується гуртками, клубом ерудитів тощо, які ведуть шкільні педагоги.
А тим часом Будинок культури, спортивний стадіон, дитячі майданчики тільки проектують.