У Запоріжжі аварійні бригади ЖКГ сидять без грошей. Причин цього, як оголосили в міському КП «Основа», дві: збитки згаданого підприємства (воно забезпечує експлуатацію всього житлового господарства міста) та заборгованість населення.
Щодо першої причини, то, попри ті фантастичні суми, які все-таки надходять на рахунки, збитки КП «Основа» протягом 2014 року сягнули 37 мільйонів гривень. Через те слюсарі начебто грудневу зарплату отримали, а ось майстри, працівники кол-центру, електрики та аварійні бригади — ні. Всі чекають сесії міськради і коригування бюджету. Тут варто пригадати, що коли створювали цю «Основу», то хіба що пісень не співали, як вона допоможе розв’язати всі проблеми міста. Хоча «комунальний монстр», як його одразу охрестили в місцевій пресі, створювався за ініціативи колишнього «смотрящого» і, схоже, лише для спрощення контролю за грошовими потоками. Тому виробничі ремонтно-експлуатаційні житлові об’єднання — геть. Залишається тільки «Основа» з кол-центром, до якого можна поскаржитися на проблеми із сантехнікою, електрикою, газом тощо. Якщо, звичайно, додзвонишся...
Одразу стало зрозуміло, що «монстр» — дитя мертвонароджене, але, попри те що «смотрящого» давно було взято під варту, потім він вийшов на волю, а після лютого 2014 року взагалі втік з України, нічого з тією «Основою» зробити не вдалося. Хоч і публікацій у пресі вистачало, і виступів депутатів із трибуни міськради теж. І ось таку «вигідну справу» (попри, повторимо, фантастичні тарифи) доведеться дотувати вже з міського бюджету. До речі, тут уже питання до економістів, які створюють відповідні правила гри. За ними, зокрема, в Запоріжжі періодично сидять без зарплати електротранспортники. Тепер до них долучилися електрики з «аварійниками». Хоча спитайте в будь-кого: який бізнес сьогодні найвигідніший в Україні? Ну, звичайно, хліб — бо за ним народ за будь-якої ціни в черзі стоятиме, а ще житло і транспорт. Хліб, на щастя, — у приватних руках, тому він є і його можна їсти. А ось для транспорту і житлової галузі виписали таку купу пільговиків, що ті, хто платить «за себя и за того парня», просто вже не справляються з підвищеним навантаженням. І це попри дикі тарифи. 
 
Запоріжжя.