Депутати Маневицької районної ради Волинської області відвідали Рівненську АЕС. Вони цікавилися реалізацією програм із підвищення безпеки станції та долею енергоблоків.
Інтерес депутатів можна зрозуміти — тут працює 930 волинян і 79 з них обіймають керівні посади. До того ж після введення в дію наступного року четвертого енергоблока Маневицький район відповідно до урядового рішення про тридцятикілометрову зону отримає на розвиток соціальної інфраструктури додатково 16 млн. грн. А це дуже значні кошти, якщо зважити, що районний бюджет становить 20 млн. грн. на рік.
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.
Ініціатива голови
У Компаніївській районній лікарні створено 10 спеціальних медико-санітарних ліжок для ветеранів війни. Тут поправили здоров’я, пройшовши курс лікування, більш як сорок колишніх фронтовиків, 146 ветеранів скористалися послугами лікарняної каси, 25 інвалідів війни лікувалися в обласному госпіталі, 9 — відпочивали у санаторіях.
Але невирішених питань, вважає голова облради Василь Сибірцев, з ініціативи якого турботу про тих, хто боровся на фронтах війни, депутати взяли під особливий контроль, ще залишилося чимало. Це — механізм оплати земельних паїв, забезпечення паливом, виділення автотранспорту для поїздок у райлікарню, придбання комп’ютера для створення «банку даних», що дасть змогу повніше знати потреби кожного пенсіонера.
Олег БОНДАР.
Кіровоградська область.
Безпека киян починається з під’їзду
«Освітленого і під охороною», — вважає голова постійної комісії з питань правової політики і депутатської етики Київради Микола Бойчук, презентуючи на засіданні Київського прес-клубу «Концепцію безпеки міста Києва», ухвалену Київрадою.
Найбільш жваву дискусію серед журналістів викликала необхідність прийняття закону про муніципальну міліцію, проект якого дебатується у Верховній Раді. Київська депутація у парламенті є активним лобістом муніципальної міліції. Теперішні централізовані органи, наголошували депутати Київради, через обмежене фінансування постійно просять грошей. І київська влада йде назустріч, щороку виділяючи з міського бюджету до 20 млн. грн. на утримання міліції, матеріально-технічне забезпечення дільничних інспекторів, ДАІ та інші правоохоронні служби. Однак проконтролювати, наскільки ефективно використовуються ці кошти, влада не може.
Але не тільки у цьому суть. Муніципальна міліція діє в усіх європейських країнах. Це дає змогу органам самоврядування шляхом звітів працівників міліції перед населенням об’єктивно оцінювати їхню роботу та вживати необхідних заходів для її покращення з метою гарантування безпеки своїм громадянам.
Максим КАРАСЬ.