У одному зі своїх випусків ви констатували, що комп’ютеризація шкіл провалилася. А чи є регіони, де вона проходить успішно?
Володимир КУЛЬЧИН.
Прилуки Чернігівської області.
 
Як повідомляє наш власний кореспондент у Донецькій області Ліна Кущ, у цьому краї віднайшлися спонсори, які викупили усі квитки на благодійний «Вечір сюрпризів і здивувань», а на зібрані кошти (500 тисяч гривень) закуплять комп’ютери для шкіл Донецька. Ще 500 тисяч гривень виділив Донецький міськвиконком за підтримки народних депутатів. Досвід донеччан, хочеться вірити, запозичать й інші регіони.
Чи можуть отримувати стипендії студенти, які не складали іспити та переривали навчання через хворобу?
Ольга НАБОКОВА.
Ялта.
 
У разі коли стипендіат перериває навчання через хворобу, яка підтверджується довідками медичних установ, йому виплачується стипендія в повному розмірі за останній місяць навчання. За учнями професійно-технічних навчальних закладів, студентами, курсантами, які не склали іспити, заліки під час сесії в термін, установлений навчальним планом, через хворобу або з інших поважних причин, зберігається стипендія на термін, установлений навчальним закладом.
Майже при всіх школах нашого міста діють платні гуртки. Чи мають право державні позашкільні навчальні заклади надавати платні послуги школярам?
Надія СПІВАК.
Олександрія Кіровоградської області.
Позашкільний навчальний заклад має право надання платних послуг за визначеними напрямами діяльності тільки після отримання ліцензій. Платні послуги не можуть надавати державні або комунальні позашкільні навчальні заклади в межах освітньої діяльності, визначеної навчальними планами. Діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, позашкільну освіту здобувають безоплатно.
Збори провела Наталія ХОМЕНКО.