Регулярно зустрічається з городянами у трудових колективах міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко. Дніпровський машинобудівний завод — велике у минулому підприємство військово-промислового комплексу, повертає свої позиції.
Незабаром тут стануть до ладу потужності з випуску акумуляторів, інших автономних інтеграційних енергосистем, що використовуватимуть енергію сонця і вітру. Таких виробів в Україні ще немає. З пуском потужностей завод запропонує землякам понад тисячу нових робочих місць.
Загалом цього року у Дніпропетровську створено майже 15 тисяч робочих місць. Зокрема, на агрегатному заводі почали випускати сучасні мотоцикли та моторолери.
У городян нині чимало претензій до житлово-комунальних служб.
Влада домагається від населення повернення боргів за водопостачання, тепло та електроенергію.
Зі свого боку, дніпропетровці не згодні з високими тарифами на ці послуги. Чому, скажімо, газ, який спалюється в котельнях, заледве не вдвічі дорожчий від того, який «просто побутовий»? А від цього й тарифи на тепло...
Багато гострих питань пов’язано з пасажирськими перевезеннями у Дніпропетровську та облаштуванням внутріквартальних дворів і доріг на житлових масивах, освітленням у нічний час. Тут Івану Куличенку також є про що звітувати, адже втілюється програма, що розв’язує ці проблеми.
Радують справи на кондитерській фабриці, відомій торговельною маркою «Дніпровські зорі». Переважно тут працюють жінки, негаразди вони відчувають гостріше. Жодна інформація не замінить живих свідчень про становище, що склалося з охороною здоров’я, навчанням дітей, роботою дитсадків тощо. Це добре розуміє міський голова і не пропускає нагоди зустрітися з людьми. «Щоб не забувати про свої обіцянки, які давав, коли обирався головою міськради», — каже він. Шкодує лише, що не скрізь встигне побувати, бо запросили на розмову понад чотириста трудових колективів міста.
 
Дніпропетровськ.