У  Луганській міськраді, схоже, знову назріває конфлікт. Цього разу він зумовлений бажанням міської влади провести адміністративну реформу, спрямовану на зміну структури виконавчої влади. Суть її полягає у створенні вертикальної системи управління містом, істотному скороченні повноважень районних рад. На базі апаратів чотирьох виконкомів буде створено райадміністрації Луганського міськвиконкому, апарат яких формуватиме міський голова. Луганський голова Євген Бурлаченко вважає, що проведення реформи конче потрібне.

— Місто перебуває у кризовому стані, і в економічній, і в соціальній сфері, — сказав він в інтерв’ю журналістам. — Надходження від прибуткового податку мінімальні, тоді як тільки на капітальний ремонт комунальної інфраструктури, що віджила свій термін, потрібно понад 17 млн. грн. Для виходу із кризи необхідно насамперед «запустити» економіку, розвивати малий і середній бізнес. Керівництво районів мало для цього можливості, але не використовувало їх повною мірою. Мало того, на районному рівні не виконуються рішення, які ухвалює міська влада. Миритися з цим більше не збираємося. Такі перетворення вже проведено в багатьох містах України, і позитивні результати там є. Але на відміну від деяких наших колег, ми не розпускаємо райради. Їх буде збережено. До того ж зростуть їх представницька і контрольна функції. На ради буде покладено контроль за діяльністю райадміністрації. А оскільки адміністрації віднині стануть структурними підрозділами міськвиконкому, депутати райрад вперше зможуть реально контролювати роботу міської влади. Райвиконкоми також залишаться, але їхні повноваження і штати буде значно скорочено.

Реформа управління містом, проте, не знайшла підтримки у частини депутатів і представників районних рад. Вони вважають, що разом з повноваженнями у них відібрали контроль над фінансовими потоками, можливість формувати районні бюджети. Свій протест проти реформи вони висловили на сесії Луганської міськради, що відбулася цими днями. Деякі депутати райрад на знак протесту залишили зал засідань, заявивши, що мають намір свої права захищати в судовому порядку. На їхню думку, керівництво містом веде політичні інтриги.

Євген Бурлаченко припускає можливість сильної протидії, але дуже розраховує на підтримку жителів міста, оскільки скорочення апарату чиновників передусім відбувається в інтересах луганчан.