Одинадцять гірників опинилися в середу під завалом на шахті імені Дзержинського виробничого об’єднання «Дзержинськвугілля». Десятьом із них пощастило врятуватися, а 46-річний Михайло Ястребинський загинув. Трагедія сталася на горизонті 916 метрів. За попередніми даними, причина — обвалення покрівлі через раптовий викид газу та вугілля. Днем раніше під масою породи були поховані  двоє робітників шахти імені Карла Маркса виробничого об’єднання «Орджонікідзевугілля», повідомляє з Донецька наш власний кореспондент Ліна КУЩ.
А Міністерство палива й енергетики України в жовтні передало держкомпанії «Укрвуглеструктуризація» на ліквідацію дві шахти — «Україна» (ДХК «Селідоввугілля») та «Кіровська» (шахтоуправління «Кіровське»). На першій копальні передбачено утилізувати лише наземне обладнання. Сама шахта, що її передано в оренду приватній компанії, продовжить функціонувати.
За офіційними даними, до кінця року планується закрити ще шість шахт. Водночас через недостатнє фінансування закриття вугільних підприємств проводиться зі значним відставанням від передбачених проектами графіків. Так, на початок жовтня в стані ліквідації перебувало 109 копалень. З них 56 не вдавалося списати з балансу через невиконані екологічні заходи, передає «Інтерфакс-Україна».