Яка попереджувальна фраза має бути на макетах реклами алкоголю для зовнішньої реклами? Чи має в рекламі стояти відсоток спирту? Куди необхідно відраховувати п’ять відсотків вартості реклами алкоголю для соціальної реклами?
Рекламна агенція «Л...».
Київ.
Попереджувальний напис на рекламних носіях з рекламою і алкоголю, і тютюнових виробів має становити не менш як п’ять відсотків рекламної площі. Текст попередження складається у вільній формі. Наприклад, «попереджуємо: зловживання алкоголем шкодить вашому здоров’ю». Жодних складових алкогольного напою, відсоткове відношення вмісту алкоголю вказувати в рекламі не треба.
Відрахування у розмірі п’ять відсотків вартості реклами алкогольних і тютюнових виробів, що спрямовуються на виробництво соціальної реклами про шкідливість паління та вживання алкоголю, здійснюються на спеціальні рахунки місцевих відділів державного казначейства.
Відповідно до Порядку відрахувань на виробництво соціальної рекламної інформації про шкідливість тютюнопаління та вживання алкогольних напоїв, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України 8 вересня 1997 року № 977, перерахування вказаних платежів здійснюється водночас із перерахуванням грошей виробникам і/чи розповсюджувачам реклами. Видатки рекламодавця, пов’язані зі здійсненням відрахувань на виробництво соціальної рекламної інформації, відносять на собівартість продукції.
Сергій ДЕМСЬКИЙ.