На мальовничому березі озера Пісочне Старовижівського району відбувся перший на Волині конкурс на кращого єгеря краю на приз імені охоронців лісу Василя Вегерича і Григорія Хомича, які три роки тому загинули від куль браконьєра.
Змагання, в якому взяли участь понад двадцять команд лісомисливських і природоохоронних організацій області, було таке: оцінити теоретичні знання і практичні навички господарювання єгерів в угіддях. У п’яти турах суперники додали глибокі рівчаки і тягучі болота, натягували навісні переправи і транспортували потерпілих, виставляли прапорці на вовків і змагалися у влучній стрільбі, встановлювали намети і розпалювали ватри. Несподіванкою стало змагання із приготування страв з дичини, де потрібно було дотримуватися давніх мисливських традицій. Наостанок єгері продемонстрували поважному журі свою спроможність правильно оцінити мисливські трофеї: ікла кабана, роги оленів і лосів, черепи вовків.
Переможцем конкурсу стала найвправніша команда Шацького національного природного парку, яка одержала перехідний кубок та грошову премію. Учасники конкурсу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих єгерів і поклали квіти до могили хоробрих вартових лісу.