127 спеціалістів приходять цього року в районні, міські органи місцевого самоврядування України, до державних органів влади, які щойно одержали дипломи Академії муніципального управління.

Вручаючи дипломи, а відмінникам — ще й цінні подарунки, голова міста Олександр ОмельЧенко зазначив:
— Сім років тому Асоціація міст України,  в якій нині налічується понад 360 міст, Київська міська рада прийняли відповідальне рішення: готувати кадри для муніципального управління власними силами. Тоді була створена Академія муніципального управління, яка за цей час стала авторитетним вузом, гордістю не тільки Києва, а й усієї України. Сьогодні ми маємо колектив, який крокує в ногу з часом, з життям нашої молодої держави.
Європа прийшла до демократичного, правового суспільства через демократизацію та роздержавлення влади. Такий процес триває і в Україні. Прикладом цьому може бути наша з вами столиця. Вона демонструє високий демократизм, духовність і культуру. Наша молодь — талановита, творча, працьовита, яка має ясне майбутнє, сказав голова міста.
Те, що молодь Києва, студенти АМУ мають ясне майбутнє, стверджував в ексклюзивному інтерв’ю для «Голосу України» ректор Академії Юрій МальЧин.
— У нас немає жодного студента, повідомив він, який після закінчення навчання залишився б без роботи за фахом. Вибором місця постійної праці студент разом з керівництвом вузу займається уже з другого курсу, коли йде на першу практику в районні ради та райдержадміністрації. Здобуваючи практичні навички в системі керівництва районом, заглиблюючись в економічні, господарські, юридичні проблеми, вони тим самим виявляють свої здібності і закладають підгрунтя своєї майбутньої праці. На третьому й наступних курсах студенти практикуються в управліннях Київської державної адміністрації, Київській міській раді. Якщо там вони підійдуть, їх запрошують на постійну роботу. Разом з тим Академія закріплює студентів за підприємствами, організаціями, установами державної і недержавної форм власності. Ось тому не маємо проблем з працевлаштуванням випускників, не усуваємося від вирішення цієї справи.
Наш вуз розвивається динамічно. Сім років тому починали з однієї кімнати, де формували майбутнє академії. А нині завдяки турботі Асоціації міст і особисто Олександра Омельченка маємо 3 навчальні корпуси, 2 гуртожитки, 3 бібліотеки, достатню матеріальну базу. У нас працює 29 кафедр, 5 факультетів, інститут підвищення кваліфікації. Тобто функціонує повноструктурний навчальний заклад, який має усі можливості для підготовки кадрів для органів державної і комунальної влади.
Розповідаючи про перспективи свого дітища, Юрій Мальчин на перший план вивів поліпшення якості навчального процесу, набуття студентами таких знань, які зробили б його конкурентоспроможним на ринку праці, вивели на рівень сучасних наукових досягнень. 
— Коли ми запровадимо такі освітні технології, де студент не тільки знав, а й умів би працювати на сучасній техніці, пізнавав углиб нинішні світові процеси, тоді скажемо, що вийшли на рівень найвищих досягнень у навчальному процесі, — сказав він. — Бо якщо людина, наприклад, вільно володіє іноземними мовами, їй стане доступним досвід європейського муніципального управління і розв`язання проблем економіки, господарювання на засадах демократії передових країн світу.
Ректор академії повідомив, що нині запроваджена ступенева підготовка кадрів. При академії є коледж міського господарства. Після його закінчення випускнику відкрита дорога до академії. За сприяння столичної міської держадміністрації створюється муніципальний ліцей.
Цього року в академії відкривається 5 нових кафедр.
Під час набору студентів уже був конкурс: 3—4 абітурієнти на місце. Отож, сказав ректор, не сушіть собі голови, випускники шкіл, ідіть навчатися до нашої академії.