Понад шістсот тимчасово переміщених з Криму та зони проведення антитерористичної операції сімей знайшли прихисток у Василькові, що на Київщині. Як розповів керуючий справами Васильківської міської ради Віктор Шевченко, у складі сімей є діти різного віку — від немовлят до студентів, чимало пенсіонерів. Приймають усіх. Працюють оперативні штаби, громадські організації. Надається допомога в розселенні, у пошуку житла та роботи. Активно допомагають громадські об’єднання «Майдан-Васильківщина», «Васильківська самооборона», «Відсіч», релігійна організація «Церква спасіння». Збирають гуманітарну допомогу від населення: продукти харчування, речі першої необхідності — все те, що може стати в пригоді як переселенцям, так і бійцям АТО.
Місцевий приватний підприємець Є. Назарович власним коштом винайняв двокімнатну квартиру для поселення двох сімей. На думку активістів, ця ініціатива заслуговує на підтримку та поширення.
— Після завершення АТО тимчасово переміщені планують повертатися на місце постійного проживання, — каже В. Шевченко, — однак є й такі, що вже вирішили залишитись у Василькові назовсім. Тож ми розглядаємо варіанти їх постійного розселення та працевлаштування. Звичайно, це потребує чималих фінансових витрат, проте такі проекти сьогодні відпрацьовуються місцевою владою. Крім того, останнім часом у місті проводяться численні благодійні культурно-мистецькі заходи, кошти від яких спрямовуються на придбання військового спорядження та продуктів харчування.

Київська область.