Рівнянин Іван Стасюк у свої 33 роки має 12 дітей! Щоправда, десять із них — його вихованці. Адже він працює вчителем-вихователем у Малинівському дитсадку Гощанського району, що розмістився у місцевій школі. До речі, він — єдиний чоловік у районі, який виконує, як ми звикли думати, жіночу роботу.
Іван Стасюк закінчив Чернігівський педагогічний університет. Працював у Києві, Рівному, але оселився в селі з милозвучною назвою Малинівка. Тут він придбав хату і знайшов роботу до душі.
— До усіх вихованців ставлюсь так, як до власних дітей. А у мене з дружиною їх двоє: Марійці — три рочки, а Сашкові тільки виповнився рік, — розповідає Іван Іванович.
Вчителем-вихователем працює другий рік, але вже встиг зруйнувати стереотип, що це жіноча робота. Діти відчувають добре ставлення до них, тож люблять свого вихователя, який для них став беззаперечним авторитетом. Та й сам чоловік зізнався:
— Коли розпочинаються канікули, то не можу заснути, — так мені їх не вистачає. Інколи після занять розвожу своїх малюків по домівках на велосипеді. Хоча, якщо діти надто горнуться до мене, змушений ставати трохи суворішим, бо потім не хочуть іти додому.
Діти у Івана Стасюка — всезнайка. Він їх не тільки вчить читати і писати, а й про космос розповідає, і про те, як утворюються хмаринки і чому йде дощ. Розповіді доповнює слайдами, а потім пропонує малюкам повторити те, що побачили й почули. І вони наввипередки починають робити свої перші наукові відкриття.

Гоща 
Рівненської області.

На знімку: Іван Стасюк зі своїми вихованцями.

Фото автора.