У Полтаві два дні тривав благодійний Великодній ярмарок на підтримку українських військових.
Організувала його найпотужніша волонтерська організація обласного центру — Полтавський батальйон небайдужих, що діє при Свято-Успенському кафедральному соборі УПЦ Київського патріархату. Саме біля цього історичного храму, поруч із садибою Івана Котляревського, вирувало велелюдне дійство.

Нагадаємо, що автор «Енеїди» був професійним військовим, відзначався хоробрістю у боях з ворогом, дбав про захист Вітчизни і після відставки зі служби, брав участь у формуванні козацького полку на Полтавщині. Тож на добру справу допомоги сьогоднішнім захисникам Батьківщини вічно живий класик, без сумніву, благословив земляків...
На Соборному майдані продавали вироби знаних народних майстрів і звичайних полтавців та гостей міста. Поза конкуренцією були домашні смаколики. Малечу найбільше приваблювали майстер-класи з писанкарства. Чимало ярмаркувальників поєднували приємне з корисним, переглядаючи тематичні виставки світлин і малюнків. Не менш яскравою та насиченою виявилася концертна програма ярмарку. В його рамках відбувся пісенно-музичний фестиваль «Свято паски». А надвечір молодь розважали популярні місцеві гурти та виконавці. Загалом на ярмарку волонтери зібрали 91 тисячу гривень. Усі кошти вони використають на придбання найнеобхіднішого для бійців.
Полтава.