У Слов’янську відсвяткували 370-річчя від дня заснування міста й 72-гу річницю визволення від фашистських загарбників. Участь у заходах взяли тисячі місцевих мешканців і гостей, які приїхали з різних куточків країни.
Свято відкрилося на центральній площі показовими виступами місцевих спортсменів і військового оркестру 194-го понтонно-мостового загону Держприкордонслужби, який дислокується в Новомосковську (на знімку).

Українські пісні й танці мешканцям Слов’янська презентували також самодіяльні артисти із сусіднього Ізюмського району Харківської області. Цього дня у краєзнавчому музеї для учнів пройшли уроки знань і уроки пам’яті, а на одній із центральних алей міста розгорнуто виставку, присвячену Великому Кобзареві. На ній було представлено 48 файлів з марками й конвертами, погашеними в населених пунктах, через які пролягала остання путь Тараса Шевченка, коли його тіло везли для перепоховання з Росії в Україну. З цією експозицією до Слов’янська привезли також унікальний музейний екземпляр — посмертну маску Кобзаря.

Донецька область.

Фото автора.