На 12-й міжнародній виставці «Зброя і безпека — 2015», що триває у Києві, Вінницький завод з виготовлення зброї «Форт» МВС України продемонстрував свою нову розробку — пістолет «Форт-19».

 

Генеральний директор підприємства Віктор Писаренко ознайомив з новинкою секретаря РНБО Олександра Турчинова, який відвідав виставковий стенд вінницьких зброярів. Писаренко повідомив, що магазин нового пістолета розрахований на 16 набоїв. Нині це найпотужніша вітчизняна зброя такого типу. Попередня модифікація пістолета «Форт-17» вміщувала у магазині дванадцять набоїв.


До останніх розробок підприємства належать також пістолети-кулемети, що забезпечують безперервність вогню, а також штурмові гвинтівки. У 2014 році розпочато випуск автомата «Форт-228», що виготовляється повністю з комплектуючих українського виробництва.


Фахівці підприємства удосконалили систему прицілу до автомата Калашникова. Нею обладнано зброю, що використовують у зоні АТО. Першими отримали автомати з новими прицілами бійці добровольчого загону МВС «Вінниця» перед відправкою у район бойових дій. Нагадаємо, вінницькі зброярі у минулому році припинили співпрацю з Росією.


Вінницька область.