У секторах «Б» і «С» у зоні АТО розпочав свою діяльність Краматорський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби. Нова структура створена рішенням адміністрації Держприкордонслужби України з метою забезпечення найбільш якісного й оперативного виконання покладених завдань у смузі безпеки уздовж лінії розмежування.

Як повідомив начальник Краматорського прикордонного загону Юрій Головко, в обов’язки очолюваної ним структури входять охорона лінії зіткнення, відбиття, у разі потреби, збройної агресії на підконтрольну українській владі територію, проведення контрольно-режимних заходів у смузі безпеки. У компетенції прикордонного загону також протидія незаконній діяльності в зоні смуги безпеки, здійснення у встановленому порядку пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду громадян, транспортних засобів, вантажів та іншого майна.
За словами Юрія Головка, основна проблема, яку розв’язують нині  прикордонники, пов’язана з різко збільшеним пасажиропотоком на контрольних пунктах в’їзду-виїзду, насамперед на КПВВ «Зайцеве». Так, якщо раніше цей пункт у середньому за добу перетинали 4—5 тисяч осіб і до 2 тисяч транспортних засобів, то тепер кількість пропускних операцій в обох напрямках удвічі-утричі зросла. Для того щоб упоратися з підвищеним навантаженням, прикордонний загін виставляє додаткові контролерські пари, їх загальна кількість тут збільшилася до 18 (це максимальна технологічна потужність, на яку розрахований контрольний пункт в’їзду-виїзду).
Нагадаємо, пропускні операції цим коридором нині виконуються з 8-ї до 17-ї години, тоді як наповнення черг відбувається цілодобово. У середньому за ніч до пунктів пропуску тільки для виїзду на підконтрольну українській владі територію додається до 200 транспортних засобів.
Прикордонники, наголосив Юрій Головко, займаються питаннями безпеки, перевіркою документів. Доставка вантажів, у тому числі й у так звану сіру зону, — у віданні Державної фіскальної служби.

Донецька область.