Учора в Маріуполі на сесії міської ради було офіційно оголошено результати виборів місцевих рад і прийняли присягу новий міський голова та новообраний депутатський корпус. До його складу увійшли 45 депутатів від Опозиційного блоку, 5 — від «Сили людей» і 4 — від партії «Наш край». У БК «Молодіжному» не було вільних місць. Найстарший депутат, почесний громадянин Маріуполя Олександр Ларіонов вручив символи муніципальної влади новому міському голові. У своєму зверненні до присутніх Вадим Бойченко наголосив, що він переконаний у тому, що Маріуполь завжди був, є і буде українським містом і опорою країни. Зазначивши, що місто з надією дивиться в мирне майбутнє, новий керівник міста вшанував хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв — солдатів і офіцерів — захисників міста і мирних мешканців. «Я упевнений, що ми з вами зробимо Маріуполь символом відродження Донбасу. Я вірю, що мине небагато часу й увесь наш Донецький регіон возз’єднається з нашою країною, нашою Україною», — наголосив Вадим Бойченко. А основне завдання міської влади нині — реалізувати передвиборні обіцянки й зробити все для розвитку міста.


Новообраного очільника привітав заступник керівника Донецької військово-цивільної адміністрації Віктор Ремський. Він зазначив, що є спільне завдання зробити Маріуполь діамантом України, й пообіцяв сприяння в питаннях відновлення й розвитку міста.


Попереду в нового складу міськради багато роботи, і вже на наступному засіданні міської ради, яке відбудеться сьогодні, буде розглянуто питання кадрових змін і створення профільних комісій міської ради Маріуполя.

Маріуполь 


Донецької області.