В Авдіївці (Донецька область) поновлено роботу ще одного поштового відділення — другого в місті, розташованому поруч із лінією розмежування. Тепер два відділення обслуговують майже 35 тисяч мешканців та здійснюють доставку поштових відправлень по всій території населеного пункту.


«Мета нашої роботи на Донбасі — максимально відновити функціонування поштової інфраструктури задля більшої доступності жителів області до поштових послуг. На жаль, не всюди вдається зробити все і одразу, адже є низка чинників, зокрема, постійна небезпека атаки терористів на міста, що знаходяться впритул до лінії зіткнення. Відновлюючи роботу того чи іншого відділення, ми відповідаємо не тільки за якість послуг, а ще й за життя наших працівників», — зауважив виконуючий обов’язки генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук.

 

А у Слов’янську підбили підсумки регіонального етапу Міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру «Напиши листа собі 45-ти річному», який проводить Всесвітній поштовий союз. Як розповів «Голосу України» заступник директора Донецької обласної дирекції «Укрпошти» Юрій Карпенко, загалом на конкурс надійшли 28 листів із 11 навчальних закладів області. Учасниками конкурсу стали школярі від 10 до 15 років. Таким чином поштовики спонукають у молоді бажання писати листи, розвивають вміння формулювати та висловлювати думки.

Переможцем регіонального етапу став 15-річний Костянтин Харьков із Дзержинська, який отримав премію у 600 гривень. Премії у 500 та 400 гривень відповідно поштовик вручив 14-річній Тетяні Дзюбі із Миколаївки (друге місце) та 12-річному Олексію Богатирьову із Артемівська (третє місце).

«Звичайно, у мене дуже багато питань до тебе, сорокап’ятирічного, — звертається до самого себе в майбутньому Костянтин Харьков. — Як виглядає моя країна та хто нею керує? Чи побували люди на інших планетах? А може, вони їх уже заселили? Чи знайшли люди інших розумних істот у Всесвіті? А якщо знайшли, то чи допомогли вони людям чимось? Може, вони пригостили їх своєю незвичайною стравою? А може, відкрили нові технології? Хочеться вірити, що там, у майбутньому, немає воєн, страшних невиліковних хвороб, а панують мир і злагода, доброзичливість і милосердя. А наша планета — квітучий весняний сад!»

Переможців національного конкурсу «Укрпошта» оголосить 30 квітня цього року. Автори кращих листів отримають премії у 5 тисяч, 3 тисячі та 2 тисячі гривень відповідно. Творчу роботу переможця національного конкурсу відправлять на оцінювання журі Міжнародного конкурсу. Дитина, яка отримає золоту медаль конкурсу, також нагороджується поїздкою до Берна (Швейцарія), де проведе незабутню подорож у супроводі організаторів конкурсу.

 

 

 

Костянтин Харьков та Тетяна Дзюба посіли перше та друге місця в регіональному етапі конкурсу епістолярного жанру.

Фото надані Донецькою обласною дирекцією «Укрпошти».