Попри затяжний дощ та розбиті дороги народні депутати України Ганна Гопко (на знімку друга ліворуч), Остап Єднак та Павло Кишкар (на знімку третій ліворуч) не тільки вчасно дісталися Черкас, а й встигли побувати на «гарячих» точках обласного центру та околиць.

Ідея парламентаріїв про створення громадської ініціативи прямої дії «Включайся!» знайшла відгук у кількох десятків молодих черкаських активістів, котрі прийшли на зустріч з політиками (на знімку).
— Наша група, — сказала Ганна Гопко, — вже провела «мозкові штурми» розв’язання найактуальніших проблем у Житомирі, Тернополі, Івано-Франківську, Херсоні та Кіровограді. Ми хочемо дати поштовх до об’єднання різних громадських організацій, які б спільно впливали на владу і покращували якість життя мешканців міста чи містечка. Якщо у кожному населеному пункті буде п’ять-шість відсотків наполегливих активістів, котрі гуртом візьмуться за контроль влади, розв’язання проблем громади, — це і буде справжнє народовладдя і децентралізація.
Лідери громадських організацій Черкас Олег Скалько та Анастасія Верба заявили про найміцніший гордіїв вузол обласного центру, який потрібно негайно розв’язувати. Йдеться про очисні споруди міста, які невідомо як потрапили в оренду до приватного підприємства АТ «Азот». Тепер через борги «Черкасиводоканалу» перед «Азотом» обласний центр може залишитися без води.
Наступна проблема, яку озвучили самі народні обранці, — аварійний стан мосту в Черкасах, що з’єднує лівий і правий береги Дніпра.
— Плити на мосту, — зауважила Ганна Гопко, — не витримують навантаження автотранспорту, який возить 50—100-тонні вантажі. Ми звернулися до Міністерства інфраструктури із заявою про те, що на стратегічний об’єкт потрібно негайно звернути увагу — створити комісію і провести його обстеження. На запит одразу відгукнувся міністр Андрій Пивоварський. Проконтролюємо виконання цього питання.

Черкаси.

Фото автора.