Понад три години у курортному місті Хмільник на Вінниччині біля санаторію «Поділля» тривала акція протесту з вимогою відсторонення від обов’язків директора Анатолія РЕП’ЯХА. Про причини протесту розповів один з його організаторів керівник ГО «Самооборона Хмільника» Станіслав НАЙЧУК.

 

– Нам стало відомо, що поновлено розслідування кримінального провадження за фактом незаконного відчуження майна ТОВ «Санаторій «Поділля», – каже пан Станіслав. – Раніше цю справу уже два рази закривали правоохоронці. Тепер її знову поновили. Розслідування проводить головне управління поліції області. На нашу думку, на цей час директор має бути відсторонений від посади. Адже він безпосередньо брав участь у процесі відчуження майна санаторію.

 

Каталізатором, що пришвидшив протест, за словами співрозмовника, стало звернення бійців АТО, які отримують процедури дельфінотерапії у дельфінарії, що розташований у спорткомплексі на території санаторію. Як пояснив співрозмовник, пан Реп’ях заборонив під’їзд транспорту до дельфінарію. Тепер, щоб потрапити на процедуру, треба йти пішки територією санаторію. А це не одна сотня метрів. Не кожному з поранених легко здолати її. Так само заборонили під’їжджати транспортом дітям із захворюванням ДЦП, які також приїздять на процедури у дельфінарій.

 

– Зрозуміти хворих і співчутливо ставитися до них, а отже, дозволити заїзд транспорту, як це було раніше, – така наша перша вимога до пана директора, – наголошує керівник самооборони. – Учасники акції підписали звернення до керівників області та управління поліції з вимогою об’єктивно розслідувати факт відчуження майна санаторію, який був збудований за кошти сільськогосподарських виробників і належав раді сільгосппідприємств області, а нині левова частка його акцій належить директору та членам його сім’ї.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України