На Закарпатті влада захопилася перейменуванням вулиць. Уже видано низку розпоряджень. Активність виявляє сам голова ОДА Геннадій Москаль, котрий провів чергову нараду з керівниками районів, головами міст, селищ і сіл, де проживали військові, котрі загинули під час бойових дій на Донбасі. Оскільки прокомуністичних топонімів у цих населених пунктах уже немає, то вирішили на честь полеглих перейменувати вулиці з радянськими чи нейтральними назвами. А ті, які підпадають під дію закону про декомунізацію, в кількох селах назвали на честь визначних людей.

Тож, згідно з розпорядженням керівника області, вулицю Горького в селищі Батьове Берегівського району перейменували на вулицю Сергія Кузьменка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у вересні 2014 р., похований у Батьовому).
Вулицю Криву в місті Берегове — на вулицю Михайла Тимощука (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Береговому). Вулицю Польову в селі Чорнотисів Виноградівського району — на вулицю Миколи Будза (командир взводу 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у листопаді 2014 р. біля Дебальцевого, похований у Чорнотисові). Вулицю Гагаріна в селі Лавки Мукачівського району — на вулицю Віталія Гопонька (сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Лавках). Вулицю Автомобільну в цьому ж селі — на вулицю Ярослава Костя (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у лютому 2015 р. біля Дебальцевого, похований у Лавках). Вулицю Чонкаську в селі Нове Давидкове Мукачівського району — на вулицю Олександра Тербана (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у січні 2015 р. біля Дебальцевого, похований у Новому Давидкові). У місті Рахові: вулицю Заводську перейменували на вулицю Олексія Калинюка (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у липні 2014 р. на Луганщині, похований у Рахові); вулицю Терешкової — на вулицю Василя Мартинюка (боєць окремої механізованої 24-ї бригади загинув у серпні 2014 р. на Луганщині, похований у Рахові); вулицю Комарова — на вулицю Михайла Марфича (боєць 51-ї окремої механізованої бригади загинув у серпні 2014 р. на Донеччині, похований у Рахові). Вулицю Терешкової в селищі Буштино Тячівського району — на вулицю Павла Дурунди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у вересні 2015 р. на Луганщині, похований у Буштині).
Крім того, розпорядженням голови ОДА головну вулицю села Тихий Великоберезнянського району найменували на честь Володимира Гафича (командир відділення 128-ї гірсько-піхотної бригади, уродженець с. Тихий, загинув у серпні 2014 р. на Луганщині). Головну вулицю села Смерекова Великоберезнянського району назвали на честь Віталія Мореки (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у жовтні 2014 р. на Луганщині, похований у Смерековій). Головну вулицю від №243 до №299 села Скотарське Воловецького району — на честь Руслана Ігнатишина (боєць 93-ї окремої механізованої бригади загинув у липні 2015 р. на Донеччині, похований у Скотарському). Головну вулицю від №146 до №163 села Негровець Міжгірського району — на честь Василя Пойди (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у вересні 2015 р. на Луганщині, похований у Негровці). Головну вулицю від №456 до №466 села Негровець Міжгірського району найменували на честь Василя Росохи (співробітник патрульної служби міліції особливого призначення «Свята Марія» загинув у лютому 2015 р. на Донеччині, похований у Негровці). Головну вулицю від №974 до №1047 села Синевир Міжгірського району — на честь Сергія Цімботи (боєць 93-ї окремої механізованої бригади загинув у липні 2015 р. на Донеччині, похований у Синевирі). Новостворену вулицю в урочищі Дем’янчик міста Свалява найменували на честь Віктора Шепентала (працівник Чопського прикордонного загону загинув у жовтні 2014 р. на Донеччині, похований у Сваляві). Головну вулицю від №1 до №151 села Нижнє Солотвине Ужгородського району — на честь Анатолія Голика (боєць 101-ї окремої бригади загинув у січні 2015 р. на Донеччині, похований у Нижньому Солотвині). Новоутворену вулицю в кварталі новобудов села Оріховиця Ужгородського району — на честь Руслана Семчища (боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади загинув у листопаді 2014 р. на Луганщині, похований у Оріховиці). Головну вулицю від №151 до №206 села Нижнє Солотвине Ужгородського району — на честь Володимира Лукача (уродженець цього села, загинув у липні 1981 р., виконуючи інтернаціональний обов’язок у Демократичній Республіці Афганістан).
Також вулицю Горького в селі Мужієве (населене переважно угорською громадою) Берегівського району перейменували на вулицю Ендре Аді (видатний угорський поет ХІХ—ХХ ст.). Вулицю Калініна в селі Вари Берегівського району — на вулицю Ференца Ракоці (керівник національно-визвольної війни угорського народу ХVІІІ ст.). Вулицю Мічуріна в селі Вари Берегівського району — на вулицю Ілони Зріні (активна учасниця національно-визвольної війни угорського народу ХVІІІ ст.). Вулицю Жовтневу в селі Гать Берегівського району — на вулицю Адальберта Ерделі (видатний закарпатський художник, засновник закарпатської школи живопису). Вулицю Суворова в селі Свобода Берегівського району — на вулицю Сагайдачного. Вулицю Мічуріна в селі Рокосово Хустського району — на вулицю Василя Попа (відомий український літературознавець, професор Ужгородського національного університету, уродженець Рокосова). В ОДА й надалі готують розпорядження про перейменування топонімів.