Експозиція зібрана під гаслом "Шлях воїна: один на двох" і започаткована в рамках історико-просвітницького проекту Міжнародного благодійного фонду Олександра ФЕЛЬДМАНА.

 

Давні японські мечі та козацька зброя (шаблі, келепи, пірначі) викликали чималий інтерес у чернігівців. Експонати уособлюють велич наших предків, перекреслюючи спадщину колоніального почуття меншовартості. Додають гордості за свій народ і печатки та персні української старшини, також представлені на виставці у Національному історико-архітектурному заповіднику "Чернігів стародавній".

 

Олександр Фельдман був приємно здивований ажіотажем на відкритті виставки і зауважив, що люди, які володіли представленою тут зброєю, любили власну Батьківщину і цінували свою свободу -- тож ці традиції мають переходити й до наступних поколінь. Виставка, до речі, після Чернігова, помандрує до Львова, Дніпра та інших великих міст.

 

На відкритті виставки було багато не тільки істориків та інших шанувальників старовини, а й військових, курсантів. Заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький зауважив: "Такі заходи надзвичайно потрібні для виховання молоді в умовах фактичної війни".

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України