Народний депутат України Денис Дзензерський підтримав всеукраїнську акцію «Україна — земля Героїв», яка нещодавно пройшла біля села Дмитрівка в Кіровоградській області. Понад 200 учасників з’їхались із Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Рівненської, Миколаївської, Житомирської, Кіровоградської, Чернігівської та Київської областей.

Діти проживали у наметовому містечку, де відчули на собі всі тонкощі польових умов — вартування, польова кухня, купання у річці, національно-патріотичні, культурологічні та освітньо-виховні заходи, військові навчання та майстер-класи на виживання. Усі були відрізані від негативних впливів сучасного суспільства — телефонів та інших гаджетів.

Як зазначив Денис Дзензерський, такі акції відіграють важливу роль у формуванні світогляду та національно-патріотичної свідомості у дітей та молоді, сприяють розвитку лідерських якостей, творчих здібностей та закладають фундамент для активної життєвої позиції.

Так, однією із цікавих подій було проведення заходу «Від козацької медицини до сьогодення», де таборовики попрактикувалися в накладанні джгутів та евакуації.

А захід «Військове мистецтво, організація, зброя і формація українського війська» не пройшов просто, як лекція. Завдяки інструкторам учасники познайомилися з озброєнням сучасної армії. Також молодь отримала практичні знання зі стрілецької підготовки, заходів безпеки при виявленні вірогідних вибухових пристроїв, поведінки при застосування бойових гранат проти цивільних груп та груп військового супроводження, тактичної медицини та кризової психології.

«Акція «Україна — земля Героїв» стала не тільки цікавим молодіжним відпочинком, а й пізнавальним та змістовним дозвіллям, з якого кожний із учасників виніс для себе корисні знання, вміння та навички», — зазначив Денис Дзензерський.

Фото надане прес-службою народного депутата.