Уже давно голову обласної ради Семена Салатенка намагаються відправити у відставку. Однак щоразу, коли ставало відомо про такі наміри політичних опонентів, на сесії масово з’являлися громадські активісти, і питання не наважувалися навіть внести до порядку денного. Семен Салатенко прийшов у владу з Майдану, був добровольцем в АТО, де воював у складі батальйону «Дніпро-1», тож прихильників у нього в області вистачає.


На шостій сесії, яка відбулась 10 серпня 23 депутати обласної ради підготували письмове звернення, в якому ініціювали внесення цього пункту до порядку денного сесії.


В обговоренні взяли участь і депутати, і громадські активісти. До Сум навіть приїхав із Дніпра кандидат технічних наук, полковник у відставці Володимир Лендич. Він прийшов на сесію підтримати бойового побратима, бо був заступником командира військового підрозділу, в якому Семен Салатенко воював рядовим бійцем. На переконання В. Лендича, на прикордонній Сумщині є більш важливі речі, ніж дріб’язкова боротьба за владу — вона робить слабшими всіх, хто щиро бажає успіхів своїй державі. У такому само ключі виступив і член ради старійшин всеукраїнського об’єднання «Майдан» сумчанин Михайло Андросов. 


Що стосується корупції, то, можливо, саме ця проблема підштовхнула опонентів С. Салатенка до рішучих дій. Не так давно Семен Павлович провів прес-конференцію в Києві, яка відбулась в інформагентстві «Інтерфакс-Україна». Там він назвав прізвища головних корупціонерів Сумщини, серед них — чотирьох депутатів облради. Кому ж таке сподобається і хто після таких звинувачень не спробує дати здачі, а ще краще — нейтралізувати опонента?


Усі ці аргументи, що прозвучали у виступах депутатів та присутніх на сесії активістів, виявились вагомі. Семен Салатенко поставив на голосування питання щодо довіри самому собі, але воно не здобуло підтримки навіть для внесення до порядку денного сесії. Із 64 депутатів Сумської обласної ради «за» проголосували лише 27.

Сумська область.