Поліцейські прилуцького відділу національної поліції за дві доби розшукали жінку, яка народила на цвинтарі дівчинку і залишила її там помирати. Натрапив на немовля 12-річний хлопець, який ішов додому. Підліток побоявся взяти до рук крикливе дитя, яке було вимазане в крові та багнюці. Але прибіг до голови села Дубовий Гай і той разом з дружиною врятували новонароджену, яка лежала серед купи пляшок. Жінка перев'язала дитині пуповину, обтерла, вкутала у ковдру, а медики Прилуцької районної лікарні продовжили рятування малої від переохолодження.

 

Поліцейські в пошуках матері-зозулі обійшли селян Дубового Гаю та навколишніх сіл і з`ясували, що та жінка не місцева. Через водіїв маршрутних таксі та автобусів вийшли на слід невідомої, яка їхала, постійно тримаючись за живіт. Далі знайшли чоловіка, який власною машиною підвозив пасажирку з села до райцентру. Вона залишила після себе на сидінні плями крові. Підозрювану знайшли аж у Сумській області -- там вона торгувала на виїзній торгівлі, а вагітність приховувала.

 

Матері загрожує позбавлення волі на строк до трьох років. Нині порушено кримінальне провадження та взято в неї зразки крові для проведення експертизи.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України