Робоча група в складі представників Фонду держмайна та Військово-морських сил України відвідала Азовський судноремонтний завод у Маріуполі. Військові і чиновники проконтролювали дотримання другого рівня охорони, установленого для портів України.

За інформацією прес-служби підприємства, робоча група оглянула кожен об’єкт: виробничі майданчики, територію, акваторію заводу. Комісія проінспектувала дотримання заходів безпеки всередині об’єктів підприємства й пропускного режиму. Така увага викликана розташуванням заводу в безпосередній близькості до зони АТО. Тому необхідні кроки для запобігання можливим терористичним актам на об’єктах портової інфраструктури, своєчасного реагування на незаконне втручання в діяльність підприємства.
Під час роботи комісії були порушені питання приведення у відповідність усіх документів, що визначають правові підстави використання об’єктів державної власності. Зокрема, відповідно до вимог чинного законодавства й Закону України «Про морські порти України» необхідно врегулювати питання про включення акваторії й території заводу в акваторію й територію Маріупольського порту відповідно.

Маріуполь.
Донецька область.

Фото надане прес-службою Азовського судноремонтного заводу.