Підсумки інтернет-голосування за кращі проекти громади підбито у Вінниці. 45 тисяч містян, які взяли участь у голосуванні, визначили 12 пропозицій, що їх необхідно втілити у життя. Роботи фінансуватимуть за рахунок міської програми «Бюджет громадських ініціатив».


— Суть програми «Бюджет громадських ініціатив» у тому, що громадські організації, чи окремі громадяни, подають на розгляд влади власні проекти, спрямовані на поліпшення життя в місті, а міськрада їх фінансує, — каже керівник департаменту інформаційної політики Вінницької міськради Аліса Мисловська. — Конкурсна комісія відібрала 59 проектів і винесла їх на загальне голосування. Мешканці громади відібрали з них 12 кращих, саме на таку кількість розраховано бюджет програми. За умовами голосування, кожен мав право на два голоси — один раз підтримати великий проект (їх було 32), другий — малий (27 проектів).


Понад п’ять мільйонів гривень виділила міська влада на реалізацію пропозицій активних городян. Серед них — створення спортивного комплексу в мікрорайоні олійно-жирового комбінату, придбання сучасного енергоефективного обладнання для харчоблоку загальноосвітньої школи №27, встановлення світлофорів на вулиці Ватутіна, встановлення системи відеонагляду в міській школі №22.


Як пояснили у міськраді, програму «Бюджет громадських ініціатив» запозичили у Польщі, у місті-побратимі Кельце. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов переконаний: її необхідно продовжувати й надалі, зробити постійною.

Бо це гарний спосіб активізації пересічних громадян у розвитку міста. По-друге, програма дає можливість кожному охочому проявити власну ініціативу.


Вінниця.