Меморіальну дошку воротарю молодіжної команди футбольного клубу "Авангард" Степану Чубенку відкрили в понеділок на будівлі загальноосвітньої школи № 12 у Краматорську. Молодий патріот загинув у 2014 році від рук проросійських бойовиків. На заході були присутні батьки Степана, школярі, громадські діячі, керівництво області, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

 

Загиблий активіст брав участь у мітингах на підтримку територіальної цілісності України в Краматорську, а під час окупації міста, ризикуючи життям, зняв із міської площі прапор так званої "ДНР". Під час обстрілів допомагав літнім людям спускатися у сховище, носив воду, коли зникло централізоване водопостачання. У червні 2014 року хлопця, який повертався з Києва, в Донецьку затримали бойовики із батальйону "Керч" за синьо-жовту стрічку на рюкзаку. Українського патріота жорстоко катували, а згодом розстріляли.

 

"Ми схиляємо голову перед цим, з великої літери, українцем, який здійснив подвиг -- загинув заради України. Ми повинні пам'ятати про його вчинки, зробити українську Донеччину квітучим куточком країни", -- заявив під час відкриття меморіальної дошки голова ОДА Павло Жебрівський.

 

Леонід ВАСИЛЕНКО.

 

Донецька область.

 

Голос України