Тисячі дітей Дніпропетровщини отримали новорічні привітання та подарунки від Фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива».

 


У Петропавлівському районі Дніпропетровської області представники Фонду Олександра Вілкула привітали з новосіллям і Новим роком дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) Некрасової, в якому живуть вісім прийомних дітей. На прохання Ольги Некрасової — мами-виховательки, сім’ї передали матеріали для ремонту (фарби та пензлі), швейну машинку тощо. Всі діти, як повідомляє прес-служба Опозиційного блоку, отримали солодощі від Фонду, а також святкове привітання від Діда Мороза та Снігуроньки.


Нещодавно у великій родині Ольги Некрасової сталося кілька радісних подій: до них приєдналася Тетяна — активна і талановита 11-класниця, і вся дружна сім’я переїхала в новий будинок.


Мати-вихователька Ольга Некрасова зазначила: «Представники Фонду Олександра Вілкула для нас — давні друзі й помічники. Звертаємося до них, як до останньої надії, і вони завжди нас підтримують. Ми переїхали в новий будинок, необхідний ремонт, а місцева влада допомогти не може. Фонд передав нам фарби й пензлі для ремонту, також допоміг знайти швейну машинку, як ми просили».


Навесні 2016 року Фонд Вілкула «Українська перспектива» надавав допомогу сім’ї Некрасової, коли матері-виховательці були необхідні кошти на реабілітацію після складної операції. У День захисту дітей представники Фонду передали дітям спортивний інвентар і фотоапарат, про який вони просили. Також волонтери «Української перспективи» допомогли родині зібрати в школу першокласницю Вікторію.


Виконавчий директор Фонду Оксана Живага підкреслила: «Олександр Вілкул протягом тривалого часу системно реалізує програму підтримки сімейних форм виховання. Під його керівництвом у 2010—2012 роках було створено майже сто дитячих будинків сімейного типу, понад триста прийомних сімей. Завдяки цьому тисячі дітей знайшли маму і тата. І ми бачимо, як щасливі діти, які отримують найважливіше — тепло любові й турботу материнських рук».


Діти подякували представникам Фонду за подарунки і привітання, а також пообіцяли, що візьмуть активну участь у благоустрої їх нового будинку.


Раніше в Кривому Розі Фонд «Українська перспектива» провів масштабний конкурс родинної творчості «Краща новорічна іграшка». У ньому взяли участь 520 дітей із багатодітних сімей, родин переселенців, дітей-інвалідів. У Дніпрі Олександр Вілкул подарував подарунки вихованцям Дніпровського Будинку Малятка №2, в якому живуть ВІЛ-інфіковані діти, діти-сироти.


Також Фонд «Українська перспектива» передав новорічні подарунки вихованцям павлоградської «Школи Ірини», яку системно підтримує. Тут навчаються діти-інваліди з ДЦП, проблемами розумового розвитку.


Крім того, Фонд системно підтримує Фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я». У нинішньому ювілейному — десятому — фестивалі взяли участь понад три тисячі дітей, понад 500 прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, майже 40 інтернатів та дитячих будинків.

Довідково

За три роки з моменту заснування Фонд О. Вілкула надав системну допомогу понад 120 тисячам осіб в 45 містах України. Передано майже 860 тонн допомоги. Фонд підтримує малозабезпечених, пенсіонерів, інвалідів, мирних людей, які постраждали від війни. Допомога надається військовим госпіталям і лікарням, в яких лікуються поранені солдати. Важливим напрямком роботи Фонду є підтримка молодіжних і дитячих програм. Також Фонд підтримує багатодітні, малозабезпечені сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї переселенців із новонародженими.