У Маріуполі встановлюють причини вибуху, який прогримів приблизно о 8:35 у п'ятницю у центрі міста. Внаслідок вибуху загинув 40-річний заступник начальника управління контррозвідувальної діяльності СБУ в Донецькій області Олександр Хараберюш. Підрив автомобіля кваліфіковано як теракт, повідомили "Голосу України" в прес-службі прокуратури області.

 

На місце події прибула слідчо-оперативна група у складі співробітників СБУ, прокуратури та Національної поліції. "Правоохоронці з'ясовують усі обставини злочину, допитують свідків. Також працюють вибухотехніки, які встановлюють пристрій, котрий використовували злочинці для підриву транспортного засобу", -- йдеться у повідомленні.

 

"СБУ зробить усе, щоб знайти та покарати винних. Борги ми віддаємо швидко", -- цитує голову Служби безпеки України Василя Грицака прес-служба відомства. У загиблого залишилися двоє неповнолітніх дітей, молодшій доньці виповнилося два роки. Очільник СБУ пообіцяв, що родина Олександра Хараберюша отримуватиме повну підтримку.

 

Леонід ВАСИЛЕНКО.

 

Маріуполь Донецької області.

 

Голос України