Надходження від туристичних послуг у першому кварталі поповнили скарбницю Закарпаття 132 мільйонами гривень. Це майже на сорок відсотків більше, ніж за три місяці торік. Турбізнес в області розвивається досить стрімко: діють понад чотири з половиною сотні сільських садиб та майже три сотні туристичних закладів. Основні напрями — сільський, гастрономічний, гірськолижний і бальнеологічний туризм. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління туризму ОДА Любов Когуч.

Лише за минулий рік обсяг наданих туристично-рекреаційних послуг в області становив майже 448 мільйонів гривень і забезпечив надходження туристичного збору до місцевих бюджетів більш як на два мільйони гривень.

Новопризначена керівник управління серед пріоритетних напрямів роботи назвала маркування нових туристичних маршрутів, розроблення і встановлення інформаційних вказівників — адже дедалі більшої популярності набувають піші мандрівки Карпатами. Не менш важливим є й облаштування автостоянок та оглядових майданчиків уздовж автодоріг. Важливу роль відводять підготовці фахівців — провідників у гори, екскурсоводів, гідів-перекладачів.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.